[email protected]

0884093939

092/626276

rsz_15.jpg rsz_14.jpg rsz_19.jpg rsz_17.jpg rsz_18.jpg rsz_16.jpg rsz_6-1.jpg rsz_1.jpg rsz_2-1.jpg rsz_13-1.jpg rsz_14-1.jpg rsz_5-1.jpg rsz_10.jpg rsz_8-1.jpg rsz_9-1.jpg rsz_11.jpg rsz_13.jpg rsz_12.jpg rsz_7-1.jpg

За 42-ри път НУ „Иван Вазов“ – Враца отвори врати за своите възпитаници

Първият учебен ден за 110 деца и първокласници в Начално училище „Иван Вазов“ започна с тържествено посрещане и символични подаръци. 266 ученици от втори, трети и четвърти клас се завърнаха в класните стаи, радостни, че отново са заедно. Откриването на учебната 2021/2022 година в училището споделиха с деца, ученици, учители и родители официалните гости: Калин Каменов – кмет на Община Враца и Христинка Младенова – общински съветник. В своето обръщение към училищната общност Калин Каменов насърчи децата и учениците да посрещат смело предстоящите предизвикателства, да бъдат упорити и ученолюбиви и сподели своята увереност, че: „Трудните времена раждат силни личности“. На всеки първокласник кметът на Община Враца подари книга с богати илюстрации.

Директорът на училището Малина Николова приветства с „Добре дошли!“ всички присъстващи и по стара традиция удари първия училищен звънец. „Много приказки предстои да чуят, разкажат и запомнят децата и учениците от нашето училище и ние им желаем здраве, за да успяват всеки ден. Ние – учителите, родителите и нашите партньори от Община Враца, Общински съвет – Враца и Регионално управление по образованието – Враца носим отговорността за споделено, последователно и резултатно сътрудничество, което да гарантира техния успех.

В обновената сграда на нашето училище, с модернизирани технологично класни стаи на първи клас, с първия в Община Враца кабинет за деца с изявени дарби и нов методически кабинет за учителите създаваме условия за сигурност, творчество и нови, по-високи резултати“, каза в словото си Малина Николова. След официалното откриване на новата учебна година първокласниците бяха посрещнати от своите учители в класните стаи за първия училищен урок.

To Top ↑